#694- Diha, at Bangalore, Karnataka, India, by Int-Hab architecture+design Studio

The idea for this mixed-use project located in Bangalore, was context based and inspired by the architects need for an office space while retaining the residential flavor of the layout. This ground-up 4-story mixed-use building contains the architect’s office and apartments. #694- Diha, at Bangalore, Karnataka, India, by Int-Hab architecture+design Studio

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

#694- Diha, at Bangalore, Karnataka, India, by Int-Hab architecture+design StudioAbout the Project: –

The idea for this mixed-use project located in Bangalore, was context based and inspired by the architects need for an office space while retaining the residential flavor of the layout. This ground-up 4-story mixed-use building contains the architect’s office and apartments.

The minimalistic and contemporary built form is a composite structure of concrete and mild steel. The building’s appearance was also created in response to the surrounding landscape and features a kinetic facade that moves with the wind; while creating interesting shadow patterns throughout the day. By incorporating motion into architecture, the occupants have another dimension by which to interact with their surroundings.

The interior spaces have been designed keeping functionality in mind. Usage of large openings that offer direct access to the exterior green surroundings ensures beautiful blend of the indoor and outdoor spaces.

The interior design for the office space is clean and simple to ensure clutter-free workspace. It also helps in seamless connectivity between the interior and exterior green space. The park facing, agile and collaborative workspace has large openings that allow natural light to pour in, green elements around the office, the bright white walls and exposed ceiling creates an informal and stress-free work environment that encourages easy communication, organic interaction, and engagement among employees.

The work space is simple and spacious, furnished by customized workstations made of metal and pinewood. The terrace has a cafeteria and a break out zone for employees who need a change of scenery, whether it is to socialize over lunch or for team huddles.

One of the highlights is the suspended stairway between the office space and terrace area. Besides being an architectural feature, it also doubles up as a display space, thus making the space neat and airy.

Project Facts :-

Project Name: #694-Diha

Architecture Firm: Int-Hab architecture + design Studio

Completion Year: 2019

Gross Built Area: 4800 Sq Ft

Project location: J P Nagar, Bangalore, India

Clients: Int-Hab architecture + design Studio

Lead Architects: Ar Sachin Shetty,

Design Team: Ar Sachin Shetty, Ar Madhura C and Team

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

UMA ACRES AT AHMEDABAD BY DARSHAN GROUP

UMA ACRES AT AHMEDABAD BY DARSHAN GROUP

This Project Is A Live Definition Of Our Imagination. The Materiality Of The House Is Vibrant In Every Space. Combination Of Stone, Wood, Tiles, Italian Marble For Flooring Across The House And The Contemporary Furniture Pieces, Add Luxury And Comfort To The Space – DARSHAN GROUP

Read More »
Photostory by 'Bhawna Jaimini and Natasha Sharma'

A Photostory by ‘Bhawna Jaimini and Natasha Sharma’, Can Waste Bring Communities Living in High Density Vertical Slums Together?

Natwar Parekh Compound is a public housing neighborhood in the east of Mumbai inhabiting people from slums across the city. With tightly packed grid of 61 buildings on a 5 hectare plot, the density of Natwar Parekh Colony is around 4500 people/ha (Density of the most populated city in the world, Dhaka, is 550 people/ha). Open spaces make up less than 18% of the site area, none of which are usable for any recreational or community activities, keeping residents limited to their 225 square feet apartments. – Photostory by ‘Bhawna Jaimini and Natasha Sharma’

Read More »

ROOSHAD SHROFF Gallery at Mumbai

The idea behind the space design was flexibility, allowing for exhibitions and events as required, particularly when collaborating with different designers and artists. The mix of Rooshad SHROFF furniture, lighting and products is, of course, a reflection of our aesthetic.

Read More »
Abharna, at Dream city, Amritsar, Punjab, by Line and Space

Abharna, at Dream city, Amritsar, Punjab, by Line and Space

The house contemplates a smart approach in order to maximize its potential in the terms of style and practicality which aid smoother circulation and flow of energy. The combined lounge and dining area make the space look larger and open to nature via sliding doors. The Pooja room is incorporated smartly as an element in the living area. – Line and Space

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates