Amit Nagdive Residence at Capitol Heights, Nagpur by FANP Design Studio

kunal warade

kunal warade

The narrow main entrance lobby coming next with broad wooden frame and a dark colored laminates side wall hanged with photo frames have yellow led’s below the ceiling to stand out the geometric shape ceiling under it and to widen the lobby. - FANP Design Studio

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

It is an interior designing project situated in a developed locality dominated by multi- storey apartments named Capital Heights. The client came up with a requirement where they. Needed a psychological connection with their home with a minimal conceptual design that will provide comfort to the environment. To achieve this, we kept in mind the factors such as creativity, choosing artistic elements and the concept that best adapt to the environment where they will be placed.

As we enter the residence lobby, we witness a side wall with a decorative painted floral pattern to give an immense and elegant feeling following the main entrance.

The narrow main entrance lobby coming next with broad wooden frame and a dark colored laminates side wall hanged with photo frames have yellow led’s below the ceiling to stand out the geometric shape ceiling under it and to widen the lobby.

To design a conceptional space segregating the functions of living room, we have put a triangular colorful partition element which also gives an expression of geometrical principles.

To the right side of the living comes the parent’s bedroom which reflects the bright artistic essence emerging with wide balcony with a view of the city.

From the living room following the passage to the left comes the white theme kitchen with small yet serene pooja space.

The passage following the white theme and hanging wall paintings to make it look spacious gives access to guest’s bedroom, children’s bedroom and master bedroom.

The guest bedroom enlightens us how to organize a small space with the same artistic significance.

The master bedroom brings the classic and vintage look due to the gun frame and beautiful artifacts hanged on the wall keeping in mind the client’s wants. The grey flooring brings out the aesthetical feeling of white marble composition with a low height marble bed.

To rectitude with the same concept, the kid’s bedroom designed with a creative ceiling addition with wall illustrations. The wall patterns with creative book shelf and tiny artifact held in to keep it least as well striking.

Project Facts –

Name:- Mr. Nagdive Residence

Design Team:- Ar.Kunal Warade ,Ar.Jitesh Kansara, Ar.Kalyani Darak

Area:-  2500 sq.ft

Location:- Capitol Heights , Nagpur.

Completion Year:- 2019

Budget: Confidential.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Administrative Building, at Erode, Tamilnadu, by The Bhargav Group

Unbuilt: Administrative Building, at Erode, Tamilnadu, by The Bhargav Group

The Admin Block is treated in such a way green fields and lush pastures interact with the building add beauty to its environment and a serene entry to the Campus away from the hustle and bustle of main road. The building plinth area covers 6,675 square feet from Site area of 7,782 Square feet. Building area is divided 40% area of mezzanine floor with soil land fill and 60% area of other floor area, with double height space grand lobby enclosed with courtyard space treated with wooden Pergola at the top helps natural light enter into the space. – The Bhargav Group

Read More »
Residential Bungalow, at Raipur, Chhattisgarh, by Azure Interiors

Residential Bungalow, at Raipur, Chhattisgarh, by Azure Interiors

This reimagined family bungalow in Raipur, Chhattisgarh boasts of an elegant ambience that celebrates simple nuances with rich textures and beautiful finishes. Designed by the young and inspiring designer duo Ruchi Gehani and Rashi Bothra of Raipur-based Azure Interiors, the home is a testament to their design acumen and a penchant for bringing balance and vitality to a space through an amalgamation of colour, texture, and materiality. – Azure Interiors

Read More »
The Atrium Project, at Pune, Maharashtra, by OHA STUDIOS

The Atrium Project, at Pune, Maharashtra, by OHA STUDIOS

We were approached by the developers of this mixed-use project to design the interiors of a commercial atrium, residential lobbies and common spaces. The developers were quite keen on exploring something that was different from the traditional atrium designs.

This 2500sqft Atrium – a double-height space in the commercial complex, was the blank canvas that we were to design for. As the entire volume was very rigid and orthogonal with shops at the entry level & offices at the first level, our design concept was to soften this rigidity. Accordingly, we introduced fluid forms into this bounding box. – OHA STUDIOS

Read More »
All That Jazz, at New Delhi, by Mantra One

All That Jazz, at New Delhi, by Mantra One

Mantra One is a leading luxury lifestyle company that has been offering bespoke furniture since 2011. The 10 year old design-house has launched a new line of luxury collection that celebrates unexpected colours and unique material combinations, Mantra One stretches the boundaries of art, engineering and design to create exquisite contemporary furniture. From conceptualization to installation, the company goes the extra mile by offering design consultancy and crafting custom made products to make ‘dream homes’. The collection offers from designer sofas to an array of luxury beds, bars, tables and more.  

Read More »
APDS salon at New Delhi by RLDA STUDIO Architects

APDS salon, at New Delhi, by RLDA STUDIO Architects

The ten thousand square foot beauty salon is a combination of mezzanine spaces (used for speciality treatments and offices) and double height purpose-built cabins interspersed with a series of glass planes with graphic motifs. These elements, individually varied and collectively orchestrated define spaces that provide for the varying degrees of privacy needed in a beauty salon. – RLDA STUDIO

Read More »
In Nature // Sanvina in the Sun!, at Mechkarwadi, near Karjat, Maharashtra, India, by Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

In Nature // Sanvina in the Sun!, at Mechkarwadi, near Karjat, Maharashtra, India, by Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

We believe that, as architects and designers, our role is exceptionally interim in nature. And by “in nature”, we mean both, the inherent characteristic of a person, as well as the collective physical world around us. After all, for all the glorification we grant to ourselves, we are, eventually, only a means to an end which will exist long after we are gone. Fully aware, and accepting of this interplay of the past, present, and future, we have come to understand that everything we do, is going to interact differently with the evolving sensibilities of the people, the landscape, and the weather, at that point of time, on that given day. – Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates