BRIDGE CO-WORKING, at JP NAGAR, BENGALURU, by REDWALL DESIGN STUDIO

Redwall Design Studio

Redwall Design Studio

Photography © Sudeep Dev M

Redwall Design Studio revives the Bridge Co-working space by playing with one’s emotional response to an office atmosphere via external stimuli. Envisioning the Bridge Co-working space as a mood catalyst, apt for a workplace, the designer forges the interior space with refreshing elements and colors.

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

INTRODUCTION

Redwall Design Studio revives the Bridge Co-working space by playing with one’s emotional response to an office atmosphere via external stimuli.

BRIEF

Envisioning the Bridge Co-working space as a mood catalyst, apt for a workplace, the designer forges the interior space with refreshing elements and colors. Alluring and amusingly, exploring the psyche of users the design is handled in such a way satisfying the comfort and requirements. The capacious hallway with glazed walls is revived as co-working space with cabinets and lecture rooms around and furnished cubical amidst.

CONCEPT AND MATERIALS

In order to create an office environ to be active and invigorate in character, the element line is adapted as the concept of the design. It acts as an energizing factor and evokes liveliness to the ambience and its users.

The pine wood and metal frames play a major role in the design, blending along with the concept by forming grids. The elements which are involved in the design renders a refreshing and pleasant feel to the work place with a touch of nature by fitful placement of plants all around the office.

METAL FRAMES

The space frame comprising of horizontal and vertical lines, holding pine wood boxes, render an appealing look to the office once we set our foot in. The repetition of metal frames at suitable place blends along with the design and act as a unifying factor. The cabinet partitions comprise of glass along with metal frames running horizontally and vertically expressing the place as more active.

FURNITURE

Exploring the eloquent variety of furniture collections, the best ones are opted to add vibrance to the room playing a role of fun and quirky element. The contemporary style reception desk stands unique and fascinating in the hallway with glossy finish. The working cubical has pine wood partition, complementing chairs with green and grey textures dazzle the middle space. Even though the office is completely occupied with furniture and art pieces, the room seems to be more spacious and comfortable to work, because of the colors engaged and the material selection.

CEILING AND LIGHTING

The ceiling is treated as an exposed one with a dark tone. The fixtures are neatly set in between the beam grids suitable to the furniture settings. The office is fascinated with gleaming lighting fixtures at the desired places. The approach and cubical has the track lights, focusing the articulated walls and the display giving a visual treat to the users. The hallway has a subtle ambience by placing the pendent lights and tract light above the work station. The office looks radiant with comfortable working and interactive zone offering a suitable working ambience.

 

PROJECT DETAILS

Project Name : BRIDGE CO WORKING SPACE

Location : JP Nagar, Bengaluru, Karnataka, India

Area : 1200 sq ft

Project Status : Completed, July 2018

Firm Name : Redwall Design Studio 

Principal Architects : Kiran Kumar MR, Sudeep Dev M BRIDGE CO-WORKING, at JP NAGAR, BENGALURU, by REDWALL DESIGN STUDIO 1

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Hush Café, at Hyderabad, by D2dArchitects

Hush Café, at Hyderabad, by D2dArchitects

Masked by the concrete jungle of Madhapur in Hyderabad. The Hush cafe is an off-beat sight to its contrasting surroundings. Nestled within the lanes of a corporate and residential neighborhood, this cafe beams warmth that one seeks to experience after a tiring day at work or a quick hangout session with friends over the weekend. The location of this recreational spot in the city is expedient to the ease of access for its users. The Hush Cafe is creating its niche in the conglomerate of cafes scattered in the locality. – D2d Architects

Read More »
Tropical House, at Noida, U.P, by Unbox Design

Tropical House, at Noida, U.P, by Unbox Design

This tropical modern residence is a refreshing architectural amalgamation of well-lit interiors and a contemporary exterior. Surrounded by lush greens, this simplistic duplex structure gives us major goals on how a residence in a densely plotted neighborhood in a place like Noida can look like. – Unbox Design

Read More »

The’ Splash House’, at Ahmedabad, by The ART Container

Profile of the resident of the house, nuclear mid-aged family with child studying abroad, but loves to entertain guests. So, the public areas of leisure are extremely joyful with splashes of colors. Their only inclination was to have spectacular bright living spaces. – The ART Container

Read More »
The Multiplex at Gurgaon, by Sync Design Studio

‘The Lit Boscage’, Multiplex at Gurgaon, by Sync Design Studio

The Lit Boscage is featured opposite a food court on the third floor of the open-air Sapphire Ninety Mall. Considering the mushrooming entertainment landscape in Gurugram’s corporate hub, the multiplex offers a unique and differentiated user experience. The conceptualization began by analyzing and studying the growing demand for a significantly distinct multiplex identity despite the mainstream functionality of the structure. – Sync Design Studio

Read More »
School in Mumbai, JDAP | Jude D'Souza

School in Mumbai, JDAP | Jude D’Souza

A school for girls in suburban Mumbai needed an expanded space for the children in their kindergarten section. The administration owned a plot of land adjacent to the main school, however, this was taken up by a residential building that they occupied. When structural drawings of the building revealed that it could take on an additional floor, it was decided to extend the existing structure, rather than take down the entire building and construct anew. Regulation demanded that an additional staircase was necessary to accommodate this public function. – Jude D’Souza

Read More »
Horizon Design Studio

DAFFODIL SOFTWARE, at GURUGRAM, HARYANA, by HORIZON DESIGN STUDIO

HDS designed and constructed head office for software firm Daffodil. Spread over a single floor plate of over 25000 sq feet, this vast office accommodated over 500 people. All the cabins and closed spaces are designed along the periphery leaving the central space for workstations. The Furniture Grid is derived out of a Structural grid creating perfect harmony between the two. – HORIZON DESIGN STUDIO

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates