Cedar Villa, Embassy Boulevard, at Bangalore, by White Shadows Design Studio

This villa in Embassy Boulevard for a family of six had a plot area of 7700 sq. ft. and was completed in the year 2018. The client’s requirement was an elegant looking, contemporary villa. The ambience achieved is contemporary, but at the same time, reflects a calm and positive vibe. - White Shadows Design Studio

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 

Cedar Villa, Embassy Boulevard, at Bangalore, by White Shadows Design Studio

 

This villa in Embassy Boulevard for a family of six had a plot area of 7700 sq. ft. and was completed in the year 2018. The client’s requirement was an elegant looking, contemporary villa. The ambience achieved is contemporary, but at the same time, reflects a calm and positive vibe. Clutter free, with minimalist furniture, this villa offers the best of both worlds- the sophisticated opulence of a star hotel and the personal touch and bespoke ambience of a home.

 

 

Hand-picked, exquisite Italian furniture gives the house a rich and elegant feel. The pastel colours on the walls act as the perfect backdrop for the bright coloured elements. The finest of light fixtures were selected to provide the desired light intensity and quality while adding to the aesthetics of the spaces. Splashes of meticulously chosen intense colours act as highlights against the otherwise neutral palette and set the colour schemes for the various spaces in the villa. Artificial plants and flowers placed at strategic points add to the liveliness of the spaces.

 

 

The curtains, carpets and bed linen have been aptly customized to match the colour scheme of each space, which has been pivotal in achieving a stimulating ambience throughout the villa. The rich coloured curtains add a pop of colour, while the customized sheers add to the exclusiveness of the ambience. The bright, colourful paintings that adorn the walls were hand-picked by the client, lending a personal touch to the spaces.

 

 

Bright orange and electric green single seater sofas contrast with the stark white sofa sets in the living & family space.

The younger daughter`s bedroom was designed not only considering her age, but also taking into account the scheme of the rest of the house. The floral embroidery on the sheers provides a subtle femininity to the room.

 

 

The pastel green colour scheme and floral sheers lend the parents` bedroom a soothing vibe. The classical contemporary side table lamps, along with the subtle hints of gold scattered around give a sense of mature elegance to the space.

 

 

The master bedroom was treated with opulence and extravagance. Customized black curtains with a golden patchwork add to the ornateness. A black and white striped chaise-lounge is a striking piece against the backdrop of black curtains. Deep-plum coloured orchids and throw-cushions add a burst of colour to the room.

 

 

The last bedroom has been designed in a very simple but elegant fashion, with nude and beige tones,

chic furniture and elegant light fixtures, reflecting the elder daughter`s nature.

 

 

Overall, the villa is an extraordinary blend of homeliness and sophistication. Classy, yet warm & welcoming, this villa is a reflection of its owner`spersonality.

 

 

Cedar Villa, Embassy Boulevard, at Bangalore, by White Shadows Design Studio 39

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

“Afghani, the wind is called Afghani” Mulling over Afghanistan in 2006 from just across the militarised border in Uzbekistan By Peeyush Sekhsaria | Design Dalda

“Afghani, the wind is called Afghani” Mulling over Afghanistan in 2006 from just across the militarised border in Uzbekistan by Design Dalda

At Tashkent, the Uzbekistan capital we board an amazing Soviet era YAK 40 (Yakoliv) for Termez. The plane smells of Vodka and has a public bus feel to it. No need to be careful about overhead luggage falling on to your heads, the Yak 40 has its total luggage space (both hand and check in baggage) at the back. You enter in from the tail. The pilot enters from the back after all passengers have boarded, you stand up in respect and sit down only after he has taken to his cabin. – Design Dalda

Read More »
Community Canvas, at Nashik, Maharashtra, India, by pk_iNCEPTiON | Ar. Pooja Khairnar

Community Canvas, at Nashik, Maharashtra, India, by pk_iNCEPTiON | Ar. Pooja Khairnar

A story starts long back with the visionary teacher; he developed a unique teaching method for the underprivileged students of a rural school at Sawarpada village. It is a primary school for 40 students with two teachers who held classes in one hexagonal room for past 10 years. As lack of resources, they discovered a way to use walls, floors & even the existing trees. – Pooja Khairnar

Read More »
Terraced Residential Highrise, at Nallurhalli Road, Siddhapura, Bangalore, by CnT Architects

Terraced Residential Highrise, at Nallurhalli Road, Siddhapura, Bangalore, by CnT Architects

Project called for design of group housing comprising of units of multiple sizes catering to various income group, sizes ranging from 1200 to 2400 sqft. We started with a vision of creating architecture for the community wellbeing and active lifestyle in a holistic way. This was achieved by creating a central public space energized by play areas, swimming pool, party spaces, gaming zones, lounges, dance floors etc, – CnT Architects

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates