Coruscate 2.0 at Surat, Gujarat by Studio17

Ankit Sojitra

Ankit Sojitra

It is a project extension of coruscate, an IT office. We always fascinate about having some activities along with our daily work schedule. Why not bring this fascination true. A floor having all kind of activities which are needed to complete an office to its fullest. - Studio17

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

“Almost all creativity involves purposeful play.” – Abraham Maslow.

A Step towards the combination and permutation of an area with refreshment. It is a project extension of coruscate, an IT office. We always fascinate about having some activities along with our daily work schedule. Why not bring this fascination true. A floor having all kind of activities which are needed to complete an office to its fullest.

The steps start with the entrance having a green forest cover of refreshment zone giving hints to the further activities. The main priority was always to give first look of our idle hours and then the working station. The space gives a dynamic identity by combining indoor and outdoor games together. The pantry area is set with the purpose of warm feeling holiday in a valley.

Privacy and expanse are two opposite words but very important perspective to keep in the office. Thus, as you enter, the provision of small discussion is there along with the movable partition to maintain all over privacy. Acoustical approach is also given in the ceiling enhancing the component of privacy and aesthetics with its colors.

Connectivity in any space creates curiosity, the more you go inside the more it builds up the excitement.

Similarity in both floors were shown by continuing the central station with all activities in the circumference. It divides coruscate into two areas, left and right from the entrance both having different features and characteristics.

“The all over space consists of many activities, we wanted to distinguish each space by its features through the different material used in the flooring.” Quoted by Mayur Mangukiya and Ankit Sojitra.

Coruscate is the plaza starting with one corner having the replica of basketball flooring made by the pieces of mosaic tiles giving that space the twist of basketball court as well as the leveled seating giving the impact of cirque. It can use for the purpose of informal staff meeting, personal working area, refreshment from the busy schedule and many more….

Walking further to the straight pathway, a glimpse of vegetation on the sides and centrally aligned conference room also identified as table tennis zone comes into the vision. The straight aligned tables have different board games acknowledging that play is integral to learning. The wall art done on the side wall considers the growth of a human in their working life enhancing the motive by using keyboard keys. Dead Column in the sides are highlighted with the tremendous artwork and quote written by “JULIUS CASEAR”, “SHERYL SANDBERG”, “ADA LOVELACE” and PLATO.

The Wide Working Station is dictated as the main accent of whole space having different leveled seating for the employee. As is it said any small plantation can bring the liveliness the space back, it releases Positive synergy all over the working area. The flooring is mainly PCC work to highlight and distinguish the space of work station from the office.

Minor details Major Impact, the back wall is amazingly highlighted with a hanged scooter and the root map art work. Every purpose have a story and so does the scooter. It was first element made by the company back In the year .

Apart from the playing area and Work station, small meeting spots are provided with low heighted wall replicating the term coruscate for aesthetic touch.

All in all interesting art work, Flooring patterns and distribution, Minimal doses of Greenery and standard planning had made coruscate an adaptable place for everyone.

 

Project Facts –

Name of the Firm – Studio17

Name of the Principal -M ayur Mangukiya and Ankit Sojitra

Title of Your Project – Coruscate 2.0

Project Status – Completed

Project Location – Surat, Gujarat, India

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

All That Jazz, at New Delhi, by Mantra One

All That Jazz, at New Delhi, by Mantra One

Mantra One is a leading luxury lifestyle company that has been offering bespoke furniture since 2011. The 10 year old design-house has launched a new line of luxury collection that celebrates unexpected colours and unique material combinations, Mantra One stretches the boundaries of art, engineering and design to create exquisite contemporary furniture. From conceptualization to installation, the company goes the extra mile by offering design consultancy and crafting custom made products to make ‘dream homes’. The collection offers from designer sofas to an array of luxury beds, bars, tables and more.  

Read More »
APDS salon at New Delhi by RLDA STUDIO Architects

APDS salon, at New Delhi, by RLDA STUDIO Architects

The ten thousand square foot beauty salon is a combination of mezzanine spaces (used for speciality treatments and offices) and double height purpose-built cabins interspersed with a series of glass planes with graphic motifs. These elements, individually varied and collectively orchestrated define spaces that provide for the varying degrees of privacy needed in a beauty salon. – RLDA STUDIO

Read More »
In Nature // Sanvina in the Sun!, at Mechkarwadi, near Karjat, Maharashtra, India, by Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

In Nature // Sanvina in the Sun!, at Mechkarwadi, near Karjat, Maharashtra, India, by Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

We believe that, as architects and designers, our role is exceptionally interim in nature. And by “in nature”, we mean both, the inherent characteristic of a person, as well as the collective physical world around us. After all, for all the glorification we grant to ourselves, we are, eventually, only a means to an end which will exist long after we are gone. Fully aware, and accepting of this interplay of the past, present, and future, we have come to understand that everything we do, is going to interact differently with the evolving sensibilities of the people, the landscape, and the weather, at that point of time, on that given day. – Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

Read More »
The Hertiage School at Pune by Madhav Joshi and Associates

The Heritage School, at Pune, by Madhav Joshi and Associates

Hugging the rolling terrain of Talegaon near Pune sits the campus of the residential ‘Heritage School’ designed by Madhav Joshi and Associates. A low rise assembly of modular buildings planned as integrated residential, educational and amenity zones, the campus is an intimate weave of open and built spaces giving the young users a sense of place, containment, and security in the otherwise vast open surrounding landscape.

Read More »
Accord House, at Ludhiana, Punjab, by Planet Design and Associates

Accord House, at Ludhiana, Punjab, by Planet Design and Associates

Located in Ludhiana, a major town of Punjab, the design language of the Accord House is largely an exploration of a visual of clean magnificent form with the main material being the concrete, in dark coloration, with a texture that extends to the wooden elements complemented with the landscaping. It has been designed in a way where the grand interior resonates with the contemporary façade of the residence. A variation of steel screens, louvers and a combination of granite and wood are integrated with the elevation of the project. – Planet Design and Associates

Read More »
Frangipani, at Kolkata, by Salient Design Studio

Frangipani, at Kolkata, by Salient Design Studio

Spread across a sprawling area of 42,300 sq. ft., the residence is designed in split villas with striking architecture revealing a scenic fabrication premeditated for its residents.

Interlacing Vastu  with contemporary lines, this design is composed of courtyards and green pockets within a strategic spatial alignment. Dissolving the visual barriers between the dwellings and nature, the volumes are crafted transparent with an extended visual scape towards the external spaces.  Each of the villas has been provided with a central pocket garden and a private pool. – Salient Design Studio

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates