Interior Design (all categories)

KAAS Design Studio, The Curvilinear Spine

The Curvilinear Spine, at Fergusson College Rd, Shivajinagar, Pune, by KAAS Design Studio

A simple curvilinear S shape starts at the entrance of the office, which artistically leads a user from the indoor to the outdoors. The conference room floats like a lantern in the centre of the office, illuminating the surrounding space. Understanding the client’s requirements, the spaces were designed to not only fit the physical attributes of design but to integrate natural elements to elevate the human experience. All of the interior spaces have been boosted with natural light which bathes into the curvilinear spine of the design. – KAAS Design Studio

Read More »
Jain Residence, at Pune, by Red Brick Studio

Jain Residence, at Pune, by Red Brick Studio

Tasked with creating a space for a young, ambitious couple and their parents with a traditionally rooted background, Red Brick Studio (RBS) took a design approach that celebrated this duality and let the design reflect the same. The interiors were tailored to be warm, fresh, and engaging. Deep emphasis was laid on functionality which in turn led to highly customised furniture pieces and their details.

Read More »
VOID, at Beijing, China, by TEAM_ BLDG

VOID, at Beijing, China, by TEAM_ BLDG

At the end of 2019, we were commissioned by the JIANGJIABAN to travel to Beijing for a preliminary site visit for their new exhibition “VOID”. The site of the exhibition is the “Black Box Theater”, a small theater on the first floor of The Dome Studio in Chaoyang District, Beijing. It is located in a creative park adjacent to the Olympic Forest Park. – TEAM_ BLDG

Read More »
MA003, at Mangalore, Karnataka, India, by mamama

MA003, at Mangalore, Karnataka, India, by mamama

Located in Mangalore, this 3-bedroom apartment is a contemporary take on a traditional south Indian home. The seamless open plan allows a lot of natural light to flood the living-dining-kitchen area. The earthy polished plaster on the wall, the muted tones of the fabric play off the brass set-pieces and wood accents of the furniture making this apartment space with balance and grace.

Read More »
Contemporary Corporate Office, at Gurugram, Haryana, by Parag Singal Architects

Contemporary Corporate Office, at Gurugram, Haryana, by Parag Singal Architects

From over two decades, Hi Tours Pvt. Ltd. has been crafting journeys which are people, culture & experience centric rather than destination focused. Since the company was looking for an office which reflected the ethos of the organisation, a modern and appealing interior was the need of the hour. Parag Singal Architects came up with a powerful concept which had the caliber of striking balance between contemporary and corporate elements. The end product turned out to be a perfect amalgamation of both.

Read More »
This nursery at Faridabad, by Thinkcutieful is high in style

This nursery at Faridabad, by Thinkcutieful is high in style

Delhi-based Thinkcutieful believes that when you bring your bundle of joy to a room coated in an original colour scheme, fun features splashed around, and without having to think twice about your baby’s safety, you are bound to have a great-looking nursery and a new arrival grinning from ear to ear. Thinkcutieful, a mother and baby design company, is the brainchild of Ms. Romilla Tewari, a pioneer in the field of creating creative environments for children. 

Read More »
The Atrium Project, at Pune, Maharashtra, by OHA STUDIOS

The Atrium Project, at Pune, Maharashtra, by OHA STUDIOS

We were approached by the developers of this mixed-use project to design the interiors of a commercial atrium, residential lobbies and common spaces. The developers were quite keen on exploring something that was different from the traditional atrium designs.

This 2500sqft Atrium – a double-height space in the commercial complex, was the blank canvas that we were to design for. As the entire volume was very rigid and orthogonal with shops at the entry level & offices at the first level, our design concept was to soften this rigidity. Accordingly, we introduced fluid forms into this bounding box. – OHA STUDIOS

Read More »
Meenakshi Dutt Salon, at Chandigarh, by architecture aNew

Meenakshi Dutt Salon, at Chandigarh, by architecture aNew

The main goal was to create an ambience which highlights the makeup, hairstyle and attire of the client instead of overpowering it. Exposed Partal wood was used to compliment the neutral color scheme along with grass in the Spa area walls. Also using complimentary materials helped in creating a natural and calm environment as desired in any Spa. Arranging various kinds of workstations in the narrow width and the long length of the showroom was the main challenge  of the project which we created by smart design interventions like vertical mirrors on both the opposite walls to create endless reflections , creating an illusion of increased width of the showroom. – architecture aNew

Read More »
Publicis India Office, Mumbai , by Shiraz Jamali Architects

Publicis India Office, Mumbai, by Shiraz Jamali Architects

The old office of Publicis was located at Todi mills compound in Lower Parel. They occupied four floors of a commercial office building with each floor dedicated to one company of the Publicis Groupe. The design of the office was very formal, uninspiring and did not represent the kind of company they are nor the kind of outstanding work they do. Spaces packed with work stations and large partitions without any break-out spaces or discussion areas did not seem conducive for collaborative and team work. – Shiraz Jamali Architects

Read More »

ROOSHAD SHROFF Gallery at Mumbai

The idea behind the space design was flexibility, allowing for exhibitions and events as required, particularly when collaborating with different designers and artists. The mix of Rooshad SHROFF furniture, lighting and products is, of course, a reflection of our aesthetic.

Read More »
Jagtap Residence at Pune by Designers Group

Jagtap Residence at Pune by Designers Group

Located in Pune and spanning across an area of 1000 sqm, this sumptuous and fashionable bungalow is a stunning amalgamation of luxury and elegance designed for an intergenerational family. The client, a family-oriented gentleman having numerous friends and peers, requested a chipper home that is clutter-free and easily serve as a great place to host guests and extended family for occasions and celebrations. – Designers Group

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates