Interior Design of Manav Gangwani Showroom at DLF Emporio by Studio Lotus

Manav Gangwani Showroom at DLF Emporio: Manav Gangwani's garments symbolize glamour, the silhouettes dramatic yet timeless. To create a shell for the garments our design response was to create a contemporary abstraction of a timeless form. Our inspiration was the grottos- an intimate cave like space, which forms the foundation of many classical structures.

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Manav Gangwani - DLF Emporio-Studio Lotus
Manav Gangwani - DLF Emperio-Studio LotusManav Gangwani Showroom at DLF Emporio
Manav Gangwani’s garments symbolize glamour, the silhouettes dramatic yet timeless. To create a shell for the garments our design response was to create a contemporary abstraction of a timeless form. Our inspiration was the grottos- an intimate cave like space, which forms the foundation of many classical structures. We decided to work with a formal architectural expression rather than creating a decorative interior design experience keeping in mind the embellished quality of the garments on display.
We created a series of framing devices, which helped us in creating individual alcoves for different collections and a central axis for selected showstoppers. We wanted to create a sense of discovery in the store–from outside one sees a row of mannequins reminiscent of a ramp, the garments reveal themselves only when the customer starts exploring the store.Manav Gangwani’s garments symbolize glamour, the silhouettes dramatic yet timeless.
To create a shell for the garments our design response was to create a contemporary abstraction of a timeless form. Our inspiration was the grottos- an intimate cave like space, which forms the foundation of many classical structures. We decided to work with a formal architectural expression rather than creating a decorative interior design experience keeping in mind the embellished quality of the garments on display. We created a series of framing devices, which helped us in creating individual alcoves for different collections and a central axis for selected showstoppers. We wanted to create a sense of discovery in the store–from outside one sees a row of mannequins reminiscent of a ramp, the garments reveal themselves only when the customer starts exploring the store.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Boutique Jewellery Store at Hyderabad by VAL Atelier

Boutique Jewellery Store at Hyderabad by VAL Atelier

When the clients approached us with a requirement of designing a luxury jewellery store spread out on 4 floors and the likes of which the country has not seen, we were elated with excitement! They wanted each floor to look completely different from each other. – VAL Atelier

Read More »
The Brick House, Palakkad, Kerala, India, by Tq+a Architects

The Brick House, Palakkad, Kerala, India, by Tq+a Architects

Required for a family of 4, the house is built in a 3400sqft area in Palakkad, Kerala. It is a simple cantilevered structure, with the material and finish as the main highlight of the building. The vibrant bricks and concrete finish gives the residence a contemporary and modern look which was in line with the client vision. – Tq+a Architects

Read More »
Central Vista

Off The Cuff: Have We Lost Our Vista? – Interim Thoughts On A Work In Progress – Rahoul B. Singh

As a nation we are about to embark on democratic India’s most symbolic project – the re-development of New Delhi’s central vista. The central vista and it’s precinct is approximately three kilometre long and stretches from Rahstrapati Bhawan on the west to India Gate on the east. The redevelopment of this tract of land and other land parcels adjoining it will cost the exchequer upwards of Rs. 20,000 crore and is being undertaken to commemorate 75 years of India’s Independence in 2022. Other objectives of the project include increasing the productivity and efficiency of the government and expanding and improving the quality of public space that falls within its immediate precinct.

Read More »

Michelle Poonawalla at Art.Lab, Dubai, and the Mediations Biennale, Poland

“I​am delighted to be able to show ‘From Dust to Dust’ alongside leading artists in the digital sphere. I like to produce immersive and engaging artworks which create an experience for the viewer so for me World Art Dubai is a great opportunity for as many people of different nationalities and age groups to see my work as possible. It is also great to be back showing work in Dubai after the success of Introspection at Alserkal Avenue last year” Michelle​ Poonawalla

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates