Interior Design

Paras Buildtech Office at Gurugram, groupDCA

Office for Paras Buildtech at Gurugram, by groupDCA

With the tenets of trust and integrity as its cornerstone, Paras Buildtech has a strong foundation built on an unshakeable brand lineage. The company’s vision to enhance lifestyles with state-of-the-art residential projects, high-end commercial spaces, and internationally styled retail avenues is evident in the interiors of their corporate office in Gurugram.

Read More »
Span Architects

Yellow Stone House, at Indore, by Span Architects

As the name suggests, the abode carries an interesting identity of the yellow stone cladding along with the majority of the facade. The entire elevation has a few vertical surfaces of walls that incline at angles taking it away from the two-dimensional world of drawing. This in turn helps to capture a sensation of movement over in a static state. The structure, almost frozen in movement embraces the concept of light and ventilation with large openings, transparent surfaces, and shadow play. – Span Architects

Read More »
Earth House, at Kanakapura, Bangalore, India, by Svamitva Architecture Studio

Earth House, at Kanakapura, Bangalore, India, by Svamitva Architecture Studio

Situated in a 28 acre site, the Terravana also called the Earth house is a design intervention that travels along the lines of earth and sustainability. In a plot size of 34.4×60 ft the unit focuses on a minimum footprint integrated with greenery. The interior setting transcends with the Pairing of age old technique of lime plastering with mid-century themed furniture. With delicately chosen décor that complements the theme of wellness and the colour palette of natural tones exhibits strength, sound and health. – Svamitva Architecture Studio

Read More »
LOUVERED HOUSE, at Bangalore, by White Shadows Design Studio

LOUVERED HOUSE, at Bangalore, by White Shadows Design Studio

The house was designed for a textile businessman from Rajasthan whose family spans three generations. The design brief consisted of three luxurious bedrooms, ample living spaces, entertainment and service areas.

The 30’X40’ site located in a growing residential area and flanked by dense multi dwellings on three sides, has a road to the West thus creating a design challenge.- White Shadows Design Studio

Read More »
Stone Print Villa, at Utter Pradesh, by Sian Architects

Turning to stone at Stone – Print Villa, at Utter Pradesh, by Sian Architects

Flanked by the archaeological ruins of Vidura and Hastinapur and the idealistic ‘shiny’ urbanity of New Delhi, Meerut often finds itself in a ‘dilemma of identity’. Over time, the culture of the city, the notion of its inhabitants and the built environment has persistently deconstructed so much so that it has lost much of its contextual ‘evenness’. This traction between ‘nostalgia’ and ‘aspiration’ is especially visible in the old neighbourhoods or ‘mohallas’ of the city, which incidentally also becomes an active background for the vision behind Stone-Print Villa. – Sian Architects

Read More »
The White Space, at Ahmednagar, by Tres Atelier LLP

The White Space, at Ahmednagar, by Tres Atelier LLP

We were commissioned to design the interiors for corporate office of leading CA , CS & Tax consultant firm “Lahamge“ in Ahmednagar, India. Our client wanted to retain the idea of collaboration in a very small office or corporal environment, while also incorporating such requirements of privacy and hierarchy in a corporate office discipline. While designing, the key concerns were to create a balance between collaborative and private zones. – Tres Atelier

Read More »
The Leaf House, at Indore, M.P, by Span Architects

The Leaf House, at Indore, M.P, by Span Architects

The Leaf house is a private residence of a Multigenerational family of six adults and two kids, located in a newly developed residential colony of the city. Site is a flat rectangular piece of land with 50 feet of frontage and 120 feet in depth, having its approach from east. – Span Architects

Read More »
Symbiosis Hospital and Research Center (SUHRC), Lavale, Pune, by IMK Architects | Rahul Kadri

Symbiosis Hospital and Research Center (SUHRC), Lavale, Pune, by IMK Architects | Rahul Kadri

The recently completed Symbiosis University Hospital and Research Centre in Pune is currently being used by the Maharashtra government as a Covid-19 quarantine facility and hospital, contributing to the state’s fight against the pandemic. Occupying the lower slopes of a hill within Symbiosis International University’s 260-acre estate in Lavale, SUHRC is a 41,800-square-metre, 216-bed, multi-specialty hospital that represents a new and progressive face for healthcare infrastructure in India, providing state-of-the-art healthcare facilities and a research centre to enhance skill development – IMK Architects

Read More »

The’ Splash House’, at Ahmedabad, by The ART Container

Profile of the resident of the house, nuclear mid-aged family with child studying abroad, but loves to entertain guests. So, the public areas of leisure are extremely joyful with splashes of colors. Their only inclination was to have spectacular bright living spaces. – The ART Container

Read More »
The Multiplex at Gurgaon, by Sync Design Studio

‘The Lit Boscage’, Multiplex at Gurgaon, by Sync Design Studio

The Lit Boscage is featured opposite a food court on the third floor of the open-air Sapphire Ninety Mall. Considering the mushrooming entertainment landscape in Gurugram’s corporate hub, the multiplex offers a unique and differentiated user experience. The conceptualization began by analyzing and studying the growing demand for a significantly distinct multiplex identity despite the mainstream functionality of the structure. – Sync Design Studio

Read More »
Horizon Design Studio

DAFFODIL SOFTWARE, at GURUGRAM, HARYANA, by HORIZON DESIGN STUDIO

HDS designed and constructed head office for software firm Daffodil. Spread over a single floor plate of over 25000 sq feet, this vast office accommodated over 500 people. All the cabins and closed spaces are designed along the periphery leaving the central space for workstations. The Furniture Grid is derived out of a Structural grid creating perfect harmony between the two. – HORIZON DESIGN STUDIO

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates