REDWALL STUDIO, at JP NAGAR, BENGALURU, by REDWALL DESIGN STUDIO

Redwall Design Studio is an Architecture and Interior design firm located in JP Nagar, 7th phase, Bangalore, Karnataka. The design studio is shaped to make the best possible use of the available space as a versatile setting. The studio entrance has an elegantly standing red brick wall, articulating the Redwall Studio. Setting foot in, one could contemplate a metal framed photo display, showcasing the studio’s works.

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
REDWALL STUDIO, at JP NAGAR, BENGALURU, by REDWALL DESIGN STUDIO

REDWALL STUDIO, at JP NAGAR, BENGALURU, by REDWALL DESIGN STUDIO 1INTRODUCTION

Redwall Design Studio is an Architecture and Interior design firm located in JP Nagar, 7th phase, Bangalore, Karnataka. The design studio is shaped to make the best possible use of the available space as a versatile setting.

BRIEF

The studio entrance has an elegantly standing red brick wall, articulating the Redwall Studio. Setting foot in, one could contemplate a metal framed photo display, showcasing the studio’s works. Having a linear approach, the studio has two bays on its right, pantry bay and studio bay, which further opens into a fascinating conference room. Thoughtful and effective use of materials and lighting creates an active cozy environment appropriate for the design station. The studio has a further extension at the terrace which splits as studio 2, pantry and a dinette.

CONCEPT AND MATERIAL

The concept of space frames perfectly suit the nooks and corners, leaving the space furnished and a feel of lavish ambience in a compact room. The raw pine wood box shelves collaborate with the metal frames which further extents as a couch. This gives a pleasing experience in the front approach and also acts as a waiting lounge.  The wooden flooring, expressive walls and exposed dark ceiling create an adorable envelope. Burst of colors through furniture pieces, pinup boards and photo frames add liveliness to the work setting. The fitful placement of greenery on shelves and ledges evoke soothing and refreshing emotions inside the studio.REDWALL STUDIO, at JP NAGAR, BENGALURU, by REDWALL DESIGN STUDIO 3

  THE CONFERENCE ROOM

The conference room has a classy red brick wall as a background holding the Redwall design studio name plate. Ornate metal frames and scattered pinewood boxes placed above the bottom cabinet acts as a foreground which looks overwhelming. The opposite wall has a top sleek shelf along a pinup board at the bottom and the between part has a look through glass. Sleek glass table and nifty chairs stand elegantly in the center with a classy linear pendent light above.

 LIGHTING

The studio is fascinated with gleaming lighting fixtures at the desired places. The linear approach has the track lights, focusing the articulated walls and the photo display giving a visual treat to the users. The studio bay has a subtle ambience by placing the pendent lights and tract light above the work station. The studio looks radiant with comfortable working and interactive zone offering a suitable working ambience.

THE TERRACE

The ottoman style tables and vibrant chairs give appealing look to the dinette along with bamboo drapes on the adjacent sides. The planter boxes placed around the dinette create a soothing ambience. The space is completely transformed into an unstressed, calming zone amidst the work station giving the users a relaxing place to experience.

Project Facts :

Project Name : REDWALL DESIGN STUDIO

Location : JP NAGAR, Bengaluru, Karnataka, India

Area : 400 sq ft

Project Status : Completed, FEB 2018 

Firm Name : Redwall Design Studio

Principal Architects : Kiran Kumar MR, Sudeep Dev M 

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Central Vista

Off The Cuff: Have We Lost Our Vista? – Interim Thoughts On A Work In Progress – Rahoul B. Singh

As a nation we are about to embark on democratic India’s most symbolic project – the re-development of New Delhi’s central vista. The central vista and it’s precinct is approximately three kilometre long and stretches from Rahstrapati Bhawan on the west to India Gate on the east. The redevelopment of this tract of land and other land parcels adjoining it will cost the exchequer upwards of Rs. 20,000 crore and is being undertaken to commemorate 75 years of India’s Independence in 2022. Other objectives of the project include increasing the productivity and efficiency of the government and expanding and improving the quality of public space that falls within its immediate precinct.

Read More »

Michelle Poonawalla at Art.Lab, Dubai, and the Mediations Biennale, Poland

“I​am delighted to be able to show ‘From Dust to Dust’ alongside leading artists in the digital sphere. I like to produce immersive and engaging artworks which create an experience for the viewer so for me World Art Dubai is a great opportunity for as many people of different nationalities and age groups to see my work as possible. It is also great to be back showing work in Dubai after the success of Introspection at Alserkal Avenue last year” Michelle​ Poonawalla

Read More »
Kateel Restaurant, at Pune, by Oorvi Designs

Kateel Restaurant, at Pune, by Oorvi Designs

Sanjiv Ram Shetty, an experienced restaurateur, gave us a challenge of refurbishing his place into a Garden-style Restaurant. Creating a cosy & beautiful ambience as well as creating awareness among the customers. The refurbishment needed to complete in shortest possible time, with two main criteria- reusing materials as much as possible & imbibing the feel of nature inside the place. – Oorvi Designs

Read More »
Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab

Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab

A 5,000 square-feet penthouse on the 11th floor of a sky-rise had a lot going for IT space, and on eviably edited panorama of the river-side, on puffy white clouds, clear blue sky and the green tops of verdant trees.

In a house hanging in the clouds with french windows on every side space, in its absolute abundance became a defining factor. And it began with pairing down the six-bedroom to four-bedroom for this family of three. – The Concept Lab

Read More »
PRESS RELEASE : AN URBAN SYMPHONY In Four Movements

AN URBAN SYMPHONY In Four Movements by Jude D’Souza | JDAP | DESIGN – ARCHITECTURE – PLANNING

The site for the new Culture and Congress Centre at Banja Luka in Bosnia and Herzegovina lies at the edge of the town today, as an anchor for the developing city to the East. As part of the city’s strategic goals of developing as a South East European centre for culture, tourism and services, the design brief emphasised a facility that would have the flexibility to accommodate multiple activities, events and functions within it. It also laid emphasis on the Centre being a symbolic entity of the renewed city. – Jude D’Souza

Read More »
Centre For Research and Development of Indegenous Technology, at Karnathu village, Himachal Pradesh, by Bhavesh Masand

Centre For Research and Development of Indegenous Technology, at Karnathu village, Himachal Pradesh, by Bhavesh Masand

From the city bar, as a drunk man returns home, he’s faced with unusual difficulties reaching home this time. During the course of his journey, he sensed his house keys slipping from his pocket in the dark highway, nonetheless he continued haltless. On arrival at home, he’s frantic in search of his lost keys to which his friend enquired- “why are you searching the keys in this light while you know it slipped on the highway?” To which the drunkard responds – “ Because this is where the light is, crazy!” – Bhavesh Masand

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates