Organic Discipline: Interior Design for an IT Firm – Let’s Nurture at Ahemadabad, by Splayce Studio

Let's Nurture is an IT firm working nationally and Internationally. The submitted project is of an office based in Ahmedabad. The site is a corner office in a high-rise office building overlooking a busy approach road towards S.G. highway. Being a corner office, the large openings on two sides providing natural light and views, were major opportunities in the given site. Whereas the height limitations and the site area versus an ambitious list of requirements were equally challenging.

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Lets Nurture, IT Firm, Interior Design by Splayce StudioLet’s Nurture is an IT firm working nationally and Internationally. The submitted project is of an office based in Ahmedabad, designed by Splayce Studio.

The site is a corner office in a high-rise office building overlooking a busy approach road towards S.G. highway. Being a corner office, the large openings on two sides providing natural light and views, were major opportunities in the given site. Whereas the height limitations and the site area verses an ambitious list of requirements, were equally challenging.

After going through the client requirements, we realised that the project demanded an interesting challenge to provide flexibly organised, interactive and large number of workstations. Thus the entire project eventually revolved around organic workstations while formalising cabin spaces.

The layout has been detailed out focusing freedom as well as discipline for respective functions. The organic workstations offer interaction and flexibility in use which is better for group work in IT firms whereas the linearly organised cabins, overlooking the entire development area, worked well for formal meetings and conferences.

Also, thinking of workstations and the use of the space, IT projects demand a huge deal of networking. Here the wiring and networking has been deliberately kept open and accessible as well as adaptable to future requirements

The organization in the layout helped providing clear zoning of varying function on the lower and upper level. Going upwards, the mezzanine layout was designed to make the best out of the adjacent open surfaces of the site. The mezzanine as a principle was designed such that both the levels could get the benefit of the natural light and the view from the openings. For the same, double height volumes were provided all along the openings as breathing spaces.

In all and all working with this new organic concept of workstations was ever refreshing and interesting. We enjoyed it thoroughly!

Drawings

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Paras Buildtech Office at Gurugram, groupDCA

Office for Paras Buildtech at Gurugram, by groupDCA

With the tenets of trust and integrity as its cornerstone, Paras Buildtech has a strong foundation built on an unshakeable brand lineage. The company’s vision to enhance lifestyles with state-of-the-art residential projects, high-end commercial spaces, and internationally styled retail avenues is evident in the interiors of their corporate office in Gurugram.

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates