Parco – The rest zone for social distancing, by NOW the design studio

Nandini Arora

Nandini Arora

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
You might hesitate in asking the person next to you to move a little. And there are many out there who would soon forget to maintain distance.
As social distancing is now a new way of living, book your Parco seater now!

 

NOW’S patented designer products to help your staff/ visitors maintain distance and wait without exposing themselves to risk.
Parco offers personal space with a sanitizer, tissue roll, charging point, seat disposable, basket and bin in each section.

 

 

Parco is a 4 seater rest zone which is meant to sit with legs stretched especially in commercial areas. It is meant for places like malls, offices, hospitals, airports, libraries, hotels, children’s park, exhibition ground, trade centres, gardens, resorts etc. It can be used indoor or outdoor.

Parco means Park in Italian. It is inspired by the nostalgic feeling of sitting under a tree with legs stretched in a park.

Parco’s purpose is to give a person relaxation, a feeling of being close to nature, sit with legs stretched and have a personal space, a sense of privacy despite being in a public space. It has 4 partitions or wings to divide individual/ isolate space.

It can be highly customised as per user needs. The following can be added:-

1) A side table can be attached to it for charging phones, laptops, a space to keep kindle or e-notebooks.

2) A moveable table to eat or write & read.

3) A hook to tie leash of their pet.

4) There can be inbuilt music system.

5) Also solar light in the centre where there is space for the planter and concealed lights below the seater adds to the sensory experience of the product.

Materials – It can be made in economic materials like steel for railway stations, plywood, plyboard and Mdf or can be made inexpensive outdoor wood like pine and HDPE.

 

Parco has a cantilever structure and can take up to 400kgs of weight. It can be put against a planter/ column/ pole in the centre. It is a fit to install the product and comes in 10 components.

 

 

Materials – It can be made in economic materials like steel for railway stations, plywood, plyboard and Mdf or can be made inexpensive outdoor wood like pine and HDPE.

Parco is a need driven design product. Commercial spaces lack a place where one can sit with there legs stretched and have privacy. It is truly designed to fill the gap of sitting comfortably in a public space.

It’s a design patent.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Administrative Building, at Erode, Tamilnadu, by The Bhargav Group

Unbuilt: Administrative Building, at Erode, Tamilnadu, by The Bhargav Group

The Admin Block is treated in such a way green fields and lush pastures interact with the building add beauty to its environment and a serene entry to the Campus away from the hustle and bustle of main road. The building plinth area covers 6,675 square feet from Site area of 7,782 Square feet. Building area is divided 40% area of mezzanine floor with soil land fill and 60% area of other floor area, with double height space grand lobby enclosed with courtyard space treated with wooden Pergola at the top helps natural light enter into the space. – The Bhargav Group

Read More »
Residential Bungalow, at Raipur, Chhattisgarh, by Azure Interiors

Residential Bungalow, at Raipur, Chhattisgarh, by Azure Interiors

This reimagined family bungalow in Raipur, Chhattisgarh boasts of an elegant ambience that celebrates simple nuances with rich textures and beautiful finishes. Designed by the young and inspiring designer duo Ruchi Gehani and Rashi Bothra of Raipur-based Azure Interiors, the home is a testament to their design acumen and a penchant for bringing balance and vitality to a space through an amalgamation of colour, texture, and materiality. – Azure Interiors

Read More »
The Atrium Project, at Pune, Maharashtra, by OHA STUDIOS

The Atrium Project, at Pune, Maharashtra, by OHA STUDIOS

We were approached by the developers of this mixed-use project to design the interiors of a commercial atrium, residential lobbies and common spaces. The developers were quite keen on exploring something that was different from the traditional atrium designs.

This 2500sqft Atrium – a double-height space in the commercial complex, was the blank canvas that we were to design for. As the entire volume was very rigid and orthogonal with shops at the entry level & offices at the first level, our design concept was to soften this rigidity. Accordingly, we introduced fluid forms into this bounding box. – OHA STUDIOS

Read More »
All That Jazz, at New Delhi, by Mantra One

All That Jazz, at New Delhi, by Mantra One

Mantra One is a leading luxury lifestyle company that has been offering bespoke furniture since 2011. The 10 year old design-house has launched a new line of luxury collection that celebrates unexpected colours and unique material combinations, Mantra One stretches the boundaries of art, engineering and design to create exquisite contemporary furniture. From conceptualization to installation, the company goes the extra mile by offering design consultancy and crafting custom made products to make ‘dream homes’. The collection offers from designer sofas to an array of luxury beds, bars, tables and more.  

Read More »
APDS salon at New Delhi by RLDA STUDIO Architects

APDS salon, at New Delhi, by RLDA STUDIO Architects

The ten thousand square foot beauty salon is a combination of mezzanine spaces (used for speciality treatments and offices) and double height purpose-built cabins interspersed with a series of glass planes with graphic motifs. These elements, individually varied and collectively orchestrated define spaces that provide for the varying degrees of privacy needed in a beauty salon. – RLDA STUDIO

Read More »
In Nature // Sanvina in the Sun!, at Mechkarwadi, near Karjat, Maharashtra, India, by Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

In Nature // Sanvina in the Sun!, at Mechkarwadi, near Karjat, Maharashtra, India, by Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

We believe that, as architects and designers, our role is exceptionally interim in nature. And by “in nature”, we mean both, the inherent characteristic of a person, as well as the collective physical world around us. After all, for all the glorification we grant to ourselves, we are, eventually, only a means to an end which will exist long after we are gone. Fully aware, and accepting of this interplay of the past, present, and future, we have come to understand that everything we do, is going to interact differently with the evolving sensibilities of the people, the landscape, and the weather, at that point of time, on that given day. – Cluster One Creative Solutions Pvt. Ltd.

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates