Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab

A 5,000 square-feet penthouse on the 11th floor of a sky-rise had a lot going for IT space, and on eviably edited panorama of the river-side, on puffy white clouds, clear blue sky and the green tops of verdant trees. In a house hanging in the clouds with french windows on every side space, in its absolute abundance became a defining factor. And it began with pairing down the six-bedroom to four-bedroom for this family of three. - The Concept Lab

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

The concept for the penthouse is as follows:
A 5,000 square-feet penthouse on the 11th floor of a sky-rise had a lot going for IT space, and on eviably edited panorama of the river-side, on puffy white clouds, clear blue sky and the green tops of verdant trees.

Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab 1
Main Door

In a house hanging in the clouds with french windows on every side space, in its absolute abundance became a defining factor. And it began with pairing down the six-bedroom to four-bedroom for this family of three.

Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab 3

 

The living room is expanded cutting out one bedroom, another room is converted into kitchen and washroom into store area, Actual kitchen space was given for internal staircase. Current master bedroom stands were two bedroom & no walk-in closet. It was in the bedroom, bathroom & closet areas that we reworked to get luxury of space.

Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab 5

Living Room: The penthouse opens into a spacious living room. An evocative triangluar center table in the living room is paired with a beautiful rug and minimalistic blue sofa that accentuates the soft, luxe feeling. The geometrical wall art and grey deewan seating add perfect amount of coziness in it. The home has been defined by incorporating shade of blue & green throughout. With the intention of allowing an influx of natural light, giving little touch of wood and to make the greenery a strong focal point. The distinct colors of the decor & furniture complement the entire appearance of the space.

Dining Area: The Living room flawlessly transitions into the dining area. Further, the kitchen is seamlessly conntected with the dining & living area creating a continuity to the open layout of the space.

 

Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab 7

 

The combination of distinct elements such as dining table & other furniture crafted in metal, italian marble, wood, glass & Paint finishes, create an intricate interplay of texture. A gorgeous hanging light is provided in the center of the table to combine the ambiance.

 

Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab 9

 

Master Bedroom : To create master bedroom the merging of teo bedrooms to create a large, expansive master suite with hidden walk-in wardrobe & rest room was done.

Master bedroom has been designed by  keeping wooden tones in mind & giving extra luxurious touch by adding vertical profile lights.

Parent’s Bedroom : In contrast to the master suite, this space is more laid-back, the room features wooden flooring & wallpaper making the bedroom a comfortable & restful environment for the parent who visit occasionally. The vastu-compliance of planning principles, driven by the belief of the client comes into play throughout the home. hence, the bed is kept against the window heading to south & various other changes were made.

Guest Bedroom: The guest room replicates minimalism with an essence of blue hue characterised by simplicity, clean lines and monochromatic palette with a color used as an accent. In all the room speaks calm and soothing.

Daughter’s Bedroom : There are various ways of treating walls. Striped walls enhance interiors in an instant! Used this cheat to create a subtle yet popping drama for a 10 year old daughter’s room. Keeping every other detail clean in neutral palette to let the stripes be in the spotlight.

Details:
Project name: Penthouse By The River
Project Area: 5,000 square feet
Principle designer: Nirja Choksi (_nirjachoksii)
Designer Firm: The Concept Lab (_theconceptlab)
Designer Team: amisha, nimisha, rishabh
Photographer: Nilkanth bharucha from Noaidwin sttudio (noaidwin_sttudio)
Location: Dumas road, surat

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

UMA ACRES AT AHMEDABAD BY DARSHAN GROUP

UMA ACRES AT AHMEDABAD BY DARSHAN GROUP

This Project Is A Live Definition Of Our Imagination. The Materiality Of The House Is Vibrant In Every Space. Combination Of Stone, Wood, Tiles, Italian Marble For Flooring Across The House And The Contemporary Furniture Pieces, Add Luxury And Comfort To The Space – DARSHAN GROUP

Read More »
Photostory by 'Bhawna Jaimini and Natasha Sharma'

A Photostory by ‘Bhawna Jaimini and Natasha Sharma’, Can Waste Bring Communities Living in High Density Vertical Slums Together?

Natwar Parekh Compound is a public housing neighborhood in the east of Mumbai inhabiting people from slums across the city. With tightly packed grid of 61 buildings on a 5 hectare plot, the density of Natwar Parekh Colony is around 4500 people/ha (Density of the most populated city in the world, Dhaka, is 550 people/ha). Open spaces make up less than 18% of the site area, none of which are usable for any recreational or community activities, keeping residents limited to their 225 square feet apartments. – Photostory by ‘Bhawna Jaimini and Natasha Sharma’

Read More »

ROOSHAD SHROFF Gallery at Mumbai

The idea behind the space design was flexibility, allowing for exhibitions and events as required, particularly when collaborating with different designers and artists. The mix of Rooshad SHROFF furniture, lighting and products is, of course, a reflection of our aesthetic.

Read More »
Abharna, at Dream city, Amritsar, Punjab, by Line and Space

Abharna, at Dream city, Amritsar, Punjab, by Line and Space

The house contemplates a smart approach in order to maximize its potential in the terms of style and practicality which aid smoother circulation and flow of energy. The combined lounge and dining area make the space look larger and open to nature via sliding doors. The Pooja room is incorporated smartly as an element in the living area. – Line and Space

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates