Proposal – Punjab National Bank Headquarters – New Delhi – By Romi Khosla Design Associates

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Proposal for Punjab National bank Head Quarters - Romi Khosla Design Studio
The proposal for the new PNB headquarters is designed to provide the maximum floor plate efficiency possible for the functioning areas of the offices. This optimum design criterion it is achieved by locating the largest amount of functional areas in a six floor L shaped building placed on the East corner of the plot.

Proposal for Punjab National bank Head Quarters - Romi Khosla Design Studio

The L-shape strategy opens the site towards the main avenue, and protects the building against the worst sun orientations With this strategic design feature, the proposal for the new headquarters for PNB present a compact unitary building that enhances the inter-departmental connectivity and human interaction and at the same time makes available on the ground floor, an extensive area of the plot to be dedicated to relations with the public.

Proposal for Punjab National bank Head Quarters - Romi Khosla Design Studio

This customer-cum-investor plaza has been designed as an icon of the Bank. Its slopping plane serves as a sweeping canopy that is supported by a series of enclosed glazed spaces containing the Bank’s public Branch, some public meeting rooms, the staff gym and recreation area as well as all the servicing nodes that connect the public area with an auditorium for 250 people.

One Reply to “Proposal – Punjab National Bank Headquarters – New Delhi – By Romi Khosla Design Associates”

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

The 'EDGE' at Nashik, Maharashtra, by Origin Architects

The ‘EDGE’ at Nashik, Maharashtra, by Origin Architects

Half an acre of the plot had a considerable gradient across its length from W-E. The stone house is a humble 1200sq.ft pitched roof vacation home for the Somaiya family designed on the highest plateau of the site to capture the panoramic view of the varying nuances of nature. This is a single-story house approached by a meandering stair flight flanked by tropical plants on either side, framed within a stone portal. -Origin Architects

Read More »
Overlapping Volumes, at Hyderabad, by Urban Zen

Overlapping Volumes, at Hyderabad, by Urban Zen

If one could define this state-of-the-art project by Urban Zen, magnum opus is the only definition for  it. Sprawling over 22,000 sq. ft., this home built for a very special client who is just 32, is a celebration of his astounding success. It is a culmination of his accomplishments and a well-deserved ode to his triumph against all odds. – Urban Zen

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates