Rajat Jewellers, at Surat, by, Studio Samarpan | Chirag Jain

Rajat Jewellers designed by Studio Samarpan is the Second Chapter of the 20-year old existing jewellery retail shop, designed with a neutrally vibrant colors and variety of materials going in accordance with the location. - Studio Samarpan

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Rajat Jewellers, at Surat, by, Studio Samarpan | Chirag Jain 2

Rajat Jewellers designed by Studio Samarpan is the Second Chapter of the 20-
year old existing jewellery retail shop, designed with a neutrally vibrant colors and variety of materials going in accordance with the location. The showroom gets its waiting area at the entrance with wooden bench style sitting and a grand cash counter table enveloped with the combination of wood and satvario marble laminate, heading it over is the wooden logo depicting the prestige. The wooden ceiling fills the one arriving there with the feeling of richness.

 

 

The material palette of the sales area is kept light and bright with the help of sand stone laminate contrasting with the elemental use of wooden patti and the display being highlighted by golden T-patti. The neutrally warm light and a little white beige ceiling makes the area look grand and bigger. A pinch of modern traditional touch is been given to the selling counter tables. Conclusively, the showroom is limited yet a grand space where one feels the pride in ones’ own self and also feels aesthetically free to the view to purchase the jewels.

Rajat Jewellers, at Surat, by, Studio Samarpan | Chirag Jain 39

Project Facts:

Design Firm : Studio Samarpan
Principal Designer : Chirag Jain
Project Name : Rajat Jewellers
Project Category : Interior
Project Area & Location : 400 sq.ft. at Surat.
Photography by : Chetanjainphotography (insta : chetanjainphotography_

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Earth House, at Kanakapura, Bangalore, India, by Svamitva Architecture Studio

Earth House, at Kanakapura, Bangalore, India, by Svamitva Architecture Studio

Situated in a 28 acre site, the Terravana also called the Earth house is a design intervention that travels along the lines of earth and sustainability. In a plot size of 34.4×60 ft the unit focuses on a minimum footprint integrated with greenery. The interior setting transcends with the Pairing of age old technique of lime plastering with mid-century themed furniture. With delicately chosen décor that complements the theme of wellness and the colour palette of natural tones exhibits strength, sound and health. – Svamitva Architecture Studio

Read More »
Studio Emerald

Happy Head, at Hyderabad, by Studio Emerald

Tucked into the affluent neighborhood of Film Nagar – Hyderabad, Happy Head is a wellness destination that prides itself on being the primary and sole branch of its kind in the Indian context. The country’s first I.V. Clinic, this venue is a collaborative alliance amidst its founder who has a celebrated presence in the hospitality genre and the team at Studio Emerald. 

Read More »
LOUVERED HOUSE, at Bangalore, by White Shadows Design Studio

LOUVERED HOUSE, at Bangalore, by White Shadows Design Studio

The house was designed for a textile businessman from Rajasthan whose family spans three generations. The design brief consisted of three luxurious bedrooms, ample living spaces, entertainment and service areas.

The 30’X40’ site located in a growing residential area and flanked by dense multi dwellings on three sides, has a road to the West thus creating a design challenge.- White Shadows Design Studio

Read More »
Cinema Multiplex | 6 Screens, at Pacific D21 Mall | Dwarka | New Delhi, by ivpartners

Cinema Multiplex | 6 Screens, at Pacific D21 Mall | Dwarka | New Delhi, by ivpartners

The capital’s new sub-city of Dwarka is coming as the next international diplomatic hub. Brimming with new developments and destination retail experiences it is being developed under the Smart City project. Located on the Metro interchange station this mall is home to a six-screen mega multiplex. Circumscribing a large atrium, the cinema is fronted by retail & flanked by a generous food court. Here, the design narrative needed an elegant new approach speaking a vibrant modernist language in luxury entertainment. – ivpartners

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates