Residential Project by Aparna Kaushik

Nestled in expansive lush enclaves far from the chaos of the city, this home is a rebellion against the concrete demands of a bustling urbania. The layout is natural and unforced with the idyllic blues of the expansive pool that gets perfectly framed from the open windows, providing a slice of tropical paradise living. The décor a esthetic is muted, cozy and comfortable. Warm palette, neutral and natural colors that resemble nature are used. Overall the ambience is chic and cozy. - Aparna Kaushik

Categories:

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Residential Project by Aparna Kaushik 2

 

Nestled in expansive lush enclaves far from the chaos of the city, this home is a rebellion against the concrete demands of a bustling urbania. The layout is natural and unforced with the idyllic blues of the expansive pool that gets perfectly framed from the open windows, providing a slice of tropical paradise living. The décor aesthetic is muted, cozy and comfortable. Warm palette, neutral and natural colors that resemble nature are used. Overall the ambience is chic and cozy.

 

The key things that were kept in mind while designing this residence was to keep it simple yet create interesting spaces. Biophilic design encouraging interaction and seamlessness with the interiors and exterior was the major focus while designing.

 

The plan of the residence is L- shaped which looks inwards and the spaces nestle around the water body and the greens. The entrance of the residence is through a foyer that provides a view of the open courtyard and leads you towards the bar and living room. A partition divides the living and bar with big, expansive windows framing the landscape all around. The kitchen is placed at the corner next to the billiards room and the study on the opposite side of the living room.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

The passage running along the building blocks lead you to the dining room which faces the pool. A semi-covered verandah at the front creates an interplay of light and shadow. The corridor’s bring in abundant natural light with a curved staircase separating the private areas like bedroom and lounge to the common ones opening up to the pool side. Two bedrooms are located at one end opening up to the pool and cabana side. The balconies and terrace face these on one side, providing expansive views of the surrounding landscape creating a Mediterranean oasis.

 

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Paras Buildtech Office at Gurugram, groupDCA

Office for Paras Buildtech at Gurugram, by groupDCA

With the tenets of trust and integrity as its cornerstone, Paras Buildtech has a strong foundation built on an unshakeable brand lineage. The company’s vision to enhance lifestyles with state-of-the-art residential projects, high-end commercial spaces, and internationally styled retail avenues is evident in the interiors of their corporate office in Gurugram.

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates