Saboo Residence, Hyderabad-Samarendra Ramachandra

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Saboo Residence

Designed for a business family, this house characterizes responsible living in the urban context of a disappearing natural landscape. The contemporary language of interplaying volumes and terraces meets exposed stone and retained rock terrain. The house responds to a rich rockscape managing a large residence on a small footprint that hugs the surface of the site then rising forth boldly as contextual design.

Granite stairs at the entrance integrated with the existing granite rocks on site, bringing focus to the fact that the design is unapologetically organic yet bold. The family living areas open into a courtyard that brings together different volumes on either side of the lounge areas.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Paras Buildtech Office at Gurugram, groupDCA

Office for Paras Buildtech at Gurugram, by groupDCA

With the tenets of trust and integrity as its cornerstone, Paras Buildtech has a strong foundation built on an unshakeable brand lineage. The company’s vision to enhance lifestyles with state-of-the-art residential projects, high-end commercial spaces, and internationally styled retail avenues is evident in the interiors of their corporate office in Gurugram.

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates