Spastics Society of Karnataka, Bengaluru, by Biome Environmental Solutions

Text and images © Biome Environmental Solutions

Spastics Society of Karnataka, Bengaluru needed an arts classroom for children on wheelchair. Unfortunately the existing classrooms were not amenable to children on wheelchair. The existing bus shelter was sought to be walled for this purpose. This avoided building a ramp too. The whole project needed to be done at the lowest possible cost and in the shortest possible time. This was a temporary solution which as can be seen has lasted for 25 years plus and is still in use.

 

Project Year: 1991

Cost —Rs 10,000.00
Time taken—21 days inclusive of onsite design

Materials
4.5” thick Wire cut bricks for walls , flush shutter for doors , cuddapah stone shelves and thatch on GI sheet (to reduce heat ingress) now replaced with Mangalore tiles by Spastic Society.

Inspiring Architecture and Design Stuff
in your inbox

Subscribe for FREE, and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Uh oh! Something went wrong. Try again?

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

You might also like
Subscribe to ArchitectureLive!
Subscribe to keep yourself updated on the latest projects, sories, news, events and jobs related to architecture
You can unsubscribe at any time.

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.