Studio Panache, a boutique condominium at Jaipur, by m a architects

Studio Panache is a boutique condominium located at Jagatpura area, Jaipur. Jagatpura, having the international airport in close proximity, is developing at a fast pace as compared to other industrial areas of the city.

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Studio Panache, a boutique condominium at Jaipur, by m a architects 1Studio Panache is a boutique condominium located at Jagatpura area, Jaipur. Jagatpura, having the international airport in close proximity, is developing at a fast pace as compared to other industrial areas of the city.

Studio Panache, a boutique condominium at Jaipur, by m a architects 3The whole idea behind having this project in close vicinity with airport was to create a living space for young working as well as business professionals, hence the planning has been done keeping in mind the everyday needs and requirements of the young professionals. It offers a versatile range of 386 modular apartments with multiple living options in Studio, 1 BHK & 2 BHK modules whose features also includes convertible spaces, suspended decks, 9’-6” floor height & concealed storage spaces. Designed on the lines of a service apartment Panache offers facilities such as laundry, cafeteria, business center and almost 80% closed car parking to all the dwellers in 1 and 2 bhk units.

Floor Plans

Studio Panache, a boutique condominium at Jaipur, by m a architects 9
Section

Architecture of Studio Panache speaks for itself. Regular grid design, sensible modules with shared plumbing and electrical shafts, clear lines demarcating service and dwelling areas, restricting services to the inner face while dwelling spaces to exterior, hence opening an opportunity in play of box windows, Juliette balconies and suspended decks creating interesting facade yet respecting modular grid system, at the same time the color scheme in white and gray completes the modern and contemporary facade.

Other than modularity, Studio Panache also features landscaped podium having variety of public activities, accessed through a unique “staircase-ramp”. The two towers are physically linked through effective landscaping and visually tied together through the swimming pool on the podium level. The landscape is done on levels with a water channel flowing throughout the area in the center. The whole area becomes interactive community space for the residents with different kinds of spaces developed on different levels.

Design Team: Sharad Maithel, Puneet Dua, Amit Singhal, Mahendra
Photograph credits: Aadit Basu, Nishtha, Ranu

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Central Vista

Off The Cuff: Have We Lost Our Vista? – Interim Thoughts On A Work In Progress – Rahoul B. Singh

As a nation we are about to embark on democratic India’s most symbolic project – the re-development of New Delhi’s central vista. The central vista and it’s precinct is approximately three kilometre long and stretches from Rahstrapati Bhawan on the west to India Gate on the east. The redevelopment of this tract of land and other land parcels adjoining it will cost the exchequer upwards of Rs. 20,000 crore and is being undertaken to commemorate 75 years of India’s Independence in 2022. Other objectives of the project include increasing the productivity and efficiency of the government and expanding and improving the quality of public space that falls within its immediate precinct.

Read More »

Michelle Poonawalla at Art.Lab, Dubai, and the Mediations Biennale, Poland

“I​am delighted to be able to show ‘From Dust to Dust’ alongside leading artists in the digital sphere. I like to produce immersive and engaging artworks which create an experience for the viewer so for me World Art Dubai is a great opportunity for as many people of different nationalities and age groups to see my work as possible. It is also great to be back showing work in Dubai after the success of Introspection at Alserkal Avenue last year” Michelle​ Poonawalla

Read More »
Kateel Restaurant, at Pune, by Oorvi Designs

Kateel Restaurant, at Pune, by Oorvi Designs

Sanjiv Ram Shetty, an experienced restaurateur, gave us a challenge of refurbishing his place into a Garden-style Restaurant. Creating a cosy & beautiful ambience as well as creating awareness among the customers. The refurbishment needed to complete in shortest possible time, with two main criteria- reusing materials as much as possible & imbibing the feel of nature inside the place. – Oorvi Designs

Read More »
Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab

Penthouse By The River, at Dumas road, surat, by The Concept Lab

A 5,000 square-feet penthouse on the 11th floor of a sky-rise had a lot going for IT space, and on eviably edited panorama of the river-side, on puffy white clouds, clear blue sky and the green tops of verdant trees.

In a house hanging in the clouds with french windows on every side space, in its absolute abundance became a defining factor. And it began with pairing down the six-bedroom to four-bedroom for this family of three. – The Concept Lab

Read More »
PRESS RELEASE : AN URBAN SYMPHONY In Four Movements

AN URBAN SYMPHONY In Four Movements by Jude D’Souza | JDAP | DESIGN – ARCHITECTURE – PLANNING

The site for the new Culture and Congress Centre at Banja Luka in Bosnia and Herzegovina lies at the edge of the town today, as an anchor for the developing city to the East. As part of the city’s strategic goals of developing as a South East European centre for culture, tourism and services, the design brief emphasised a facility that would have the flexibility to accommodate multiple activities, events and functions within it. It also laid emphasis on the Centre being a symbolic entity of the renewed city. – Jude D’Souza

Read More »
Centre For Research and Development of Indegenous Technology, at Karnathu village, Himachal Pradesh, by Bhavesh Masand

Centre For Research and Development of Indegenous Technology, at Karnathu village, Himachal Pradesh, by Bhavesh Masand

From the city bar, as a drunk man returns home, he’s faced with unusual difficulties reaching home this time. During the course of his journey, he sensed his house keys slipping from his pocket in the dark highway, nonetheless he continued haltless. On arrival at home, he’s frantic in search of his lost keys to which his friend enquired- “why are you searching the keys in this light while you know it slipped on the highway?” To which the drunkard responds – “ Because this is where the light is, crazy!” – Bhavesh Masand

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates