Indore

The Leaf House, at Indore, M.P, by Span Architects

The Leaf House, at Indore, M.P, by Span Architects

The Leaf house is a private residence of a Multigenerational family of six adults and two kids, located in a newly developed residential colony of the city. Site is a flat rectangular piece of land with 50 feet of frontage and 120 feet in depth, having its approach from east. – Span Architects

Read More »
Belmont Club at Indore by Anuj Mehta Associates

Belmont Club, at Indore, by Anuj Mehta Associates

The building responds to its context by using the existing site gradient to create multiple levels. The entrance level has a library, card room, party hall and a double height reception lobby. This lobby overlooks the double height launch with a view of swimming pool, which is the focal point of the club. – Anuj Mehta Associates

Read More »
Belmonte Housing at Indore by Anuj Mehta Associates

Belmonte Housing at Indore by Anuj Mehta Associates

The project is a 20-acre township with 2000 housing units propose in stilt plus six storey high towers. The housing units were designed for the contemporary lifestyle of an upwardly mobile clientele  and vary from the affordable two bedroom/three bedroom units to the luxurious three/four bedroom units with servant quartets functional units with minimum space utilization in common and circulation areas resulted in maximum space utilization.

Read More »
Residence B-5 at Indore by Black Square

Residence B-5 at Indore by Black Square

With the client’s requirements for a comfortable living round the day, residence B-5, located on the peripheral areas of the city with a need for enhanced security, finds its design solutions around basic lines of modern architecture. 

Read More »
Belmont Club at Indore by Anuj Mehta Associates

Belmont Club, at Indore, by Anuj Mehta

The club building was designed within a 20-acre township of around 2000 multi-storey housing units.The basic concept was to provide the residents with a recreational space of their own where their families could relax in a luxurious environment.The building responds to its context by using the existing site gradient to create multiple levels. – Anuj Mehta

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates