The Kabadiwalla Connect Workspace at Chennai by Drawing Hands Studio

Drawing Hands Studio

Drawing Hands Studio

Photography : Phosart Studio

The Kabadiwalla Connect Workspace at Chennai by Drawing Hands Studio

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

The Kabadiwalla Connect Workspace at Chennai by Drawing Hands Studio 1

The workplace as we know it today is the result of explosive creativity stretching the traditional rules of the workplace in the past, where hierarchies, social politics, and a general sense of rigidity prevailed. In today’s world, an office has the possibility of looking so many different ways.

This design for Kabadiwalla Connect, a young promising waste-management company in the city began with a need for achieving high levels of productivity in the workplace and had to accommodate the client’s need for diverse working patterns. Flexible workspaces are the future of offices, promoting productivity and happiness by encouraging the organic exchange of ideas between employees.

We had a compact space of 600 SFT. to work with and had to accomodate a multitude of programs within it. Our brief was to design a space that would be a workplace, an art hub and a stage for performing events, as the need arose. We chose to custom design the furniture in such a way so as to enable the clients to clear the space completely whenever needed and have an open floorplate; and also such that art shows could be held with the same set of furniture pieces. The space now enables both social, collaborative spaces and activities, as well as private heads-down work. Writable surfaces, pin-up surfaces, mobile discussion units and mobile work tables with plug n play options are some of the elements we’ve included within our design to facilitate ease of work for the team. Our colour palate is a vibrant yellow paired with a deep rich indigo, that would draw the visitors into the space.

Area : 600 SFT.
Typology : Interiors, Workspace
Status : Completed
Year : 2019
Design Team : Shruti Omprakash, Dinesh Kumar
Execution : Studio Context Architects
Location : Chennai, India
Photography : Phosart Studio

Share your comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like

Hush Café, at Hyderabad, by D2dArchitects

Hush Café, at Hyderabad, by D2dArchitects

Masked by the concrete jungle of Madhapur in Hyderabad. The Hush cafe is an off-beat sight to its contrasting surroundings. Nestled within the lanes of a corporate and residential neighborhood, this cafe beams warmth that one seeks to experience after a tiring day at work or a quick hangout session with friends over the weekend. The location of this recreational spot in the city is expedient to the ease of access for its users. The Hush Cafe is creating its niche in the conglomerate of cafes scattered in the locality. – D2d Architects

Read More »
Tropical House, at Noida, U.P, by Unbox Design

Tropical House, at Noida, U.P, by Unbox Design

This tropical modern residence is a refreshing architectural amalgamation of well-lit interiors and a contemporary exterior. Surrounded by lush greens, this simplistic duplex structure gives us major goals on how a residence in a densely plotted neighborhood in a place like Noida can look like. – Unbox Design

Read More »

The’ Splash House’, at Ahmedabad, by The ART Container

Profile of the resident of the house, nuclear mid-aged family with child studying abroad, but loves to entertain guests. So, the public areas of leisure are extremely joyful with splashes of colors. Their only inclination was to have spectacular bright living spaces. – The ART Container

Read More »
The Multiplex at Gurgaon, by Sync Design Studio

‘The Lit Boscage’, Multiplex at Gurgaon, by Sync Design Studio

The Lit Boscage is featured opposite a food court on the third floor of the open-air Sapphire Ninety Mall. Considering the mushrooming entertainment landscape in Gurugram’s corporate hub, the multiplex offers a unique and differentiated user experience. The conceptualization began by analyzing and studying the growing demand for a significantly distinct multiplex identity despite the mainstream functionality of the structure. – Sync Design Studio

Read More »
School in Mumbai, JDAP | Jude D'Souza

School in Mumbai, JDAP | Jude D’Souza

A school for girls in suburban Mumbai needed an expanded space for the children in their kindergarten section. The administration owned a plot of land adjacent to the main school, however, this was taken up by a residential building that they occupied. When structural drawings of the building revealed that it could take on an additional floor, it was decided to extend the existing structure, rather than take down the entire building and construct anew. Regulation demanded that an additional staircase was necessary to accommodate this public function. – Jude D’Souza

Read More »
Horizon Design Studio

DAFFODIL SOFTWARE, at GURUGRAM, HARYANA, by HORIZON DESIGN STUDIO

HDS designed and constructed head office for software firm Daffodil. Spread over a single floor plate of over 25000 sq feet, this vast office accommodated over 500 people. All the cabins and closed spaces are designed along the periphery leaving the central space for workstations. The Furniture Grid is derived out of a Structural grid creating perfect harmony between the two. – HORIZON DESIGN STUDIO

Read More »

Subscribe to Architecture and Design Updates